10 ok, amiért szerintem kezdj el tangózni

10 ok, amiért szerintem kezdj el TANGÓZNl

Összegyűjtöttem a 10 kedvenc “okomat”, hogy miért lesz jó Neked, ha belépsz ebbe a TANGÓ világba… és igen, van ennél több is 🙂

1. az EMBEREK – üdv egy új közösségben 🙂 Tangózni nem más, mint csodás – táncos – időt tölteni jófej emberekkel! És egy jó hely arra, hogy új emberekkel találkozz, akikkel a rengeteg közösen töltött óra, milonga és tanda után közeli barátságokba is keveredhetsz.

2 . A ZENE… megérkezel a milongára és a külvilág eltűnik…egy teljesen másik korba érkezel, ahol tangó zenekarok játszották hosszú éjszakákon át az argentin tangót. A zene magával ragadó, gyönyörű és inspiráló… és sokkal messzebre ragadja majd a lelked, mint azt a legmerészebb álmodban képzelted volna 🙂

3, a KAPCSOLAT… ez a mi kis titkunk, a különlegességünk, a védjegyünk. Semmilyen más tánc nem fog ehhez fogható érzést adni. A kapcsolat az a finom alkímia, ami létrejön két táncos között és egy magasabb szintre emeli a közösen átélt élményt. Bármilyen szinten is légy, teljesen új magasságokba emel. Olyan, mint amikor a legjobb barátodba leszel szerelmes, csokiskeksz evés közben… na valami ilyesmi.

4. az lZMOK… lagymatagnak érzed a tested mostanában? Biztos lehetsz benne, a tangó erről gondoskodni fog. Áttáncolni egy éjszakát felér egy 5 órás hegymászással.. mindezt kellemes emberek között, gyönyörű zenével megfűszerezve. Hamar meg fogod tanulni, hogyan használd a törzs izmaidat hogy egyensúlyban légy önmagaddal és a lábaidat hogy használd, hogy erős és fluid légy a táncparketten.

5. az ELEGANClA… ez az az ok, amiért a tangó szerelmesei rengeteg időt töltenek táncórákon. A tangó hihetetlenül elegáns és mindannyian szép tartásra, könnyedségre és természetességre vágyunk miközben őrül hátra ocho-kat és girokat csinálunk. Lefordítva ezt érthető nyelvre, a tangó táncost távoli kilométerekről ki lehet szúrni. Az izommemória nem marad ott az órákon, a hétköznapi életünkben is jobb a tartásunk, relaxáltabbak vagyunk… és azt hiszem nyugodtan kimondhatom: boldogabbak 🙂

6. azok a SZOMBAT esték.. elfelejtheted a kínos szombati bulikat a hangos szórakozóhelyeken, a “nem tudom mit is kezdjek ma magammal” kérdését. Egész évben szuper milongákat találsz bárhol is légy, ahol barátokkal találkozol, táncolsz és közben elszürcsölhetsz egy pohár szép argentin Malbecet. Ahol a Glamour érzés találkozik a Lélekkel, miközben egy régi kor rácsavarodik.

7. a LÁTVÁNY… szépségnek nevezném. Néha a milongákon legszívesebben csak úgy üldögélnénk és nézelődnénk. Nincs annál szebb látvány, amikor két ember táncol és látszik, hogy teljesen össze vannak kapcsolódva. Adjuk még ehhez hozzá azt a tényt, hogy tangót táncolva az emberekből valahogy kibontakozik a szépség, és megérzed, hogy figyelve őket hogyan is alakulhat ki, hogy maga a látvány függővé tesz.

8. Magad mögött hagyod a VlLÁGOT…egy világban, ahol soha semmi sem áll meg, a tangó tökéletes alkalmat biztosít ahhoz, hogy élvezd a pillanatot, hagyd a dolgokat elmenni és tökéletesen a jelenben légy, kapcsolódva valakihez. A tanda erejéig arra az egy emberre, a zenére és saját magunkra fókuszálunk. Magunk mögöt hagyjuk a világot. Nincs szükség meditációs órákra, hiszen ott a tangó(nk)!

9. a legjobb DROG…meglátod, néhány tangó óra után, milongákra járva, érezve a kapcsolódást, függővé válsz majd… és milyen szép és egészséges függőség is a tánc!

10. az UTAZÁSOK… az egész egy kis közösséggel kezdődött Buenos Airesben az 1920-as évek elején, kibontakozott, majd majdnem eltűnt a 70-es években, majd fokozatosan visszatért… manapság a világon mindenhol táncolnak tangót. Előny 1: bárhová utazz, mostantól nyugodtan beletervezhetsz az utadba legalább egy éjszakát, amit milongán töltesz. Előny 2: azok a tangós utazások! Azok amelyekre az új tangós barátaiddal mész, azért, hogy táncolj. Én szóltam, ez egy hedonista műfaj 😉

Csodálatos, ugye? Ha szeretnéd fölfedezni ezt a csodálatos világot Budapesten, nézz körül a kezdő tanfolyamaink egyikén, részleteket itt találsz!

Várunk Téged is 🙂

 

a cikk forrása: http://www.tango-space.com/beginnings/tango-lessons-reasons-to-start-dancing/