Tanáraink

   A Barrio del Tango tanári gárdája Argentina, Európa és Magyarország legjobbjaival! Ismerkedj meg Velük, tanítási módszerükkel és gyere el egy tangó órára! Garanciát vállalunk a jó hangulatú, profi órákra:) A Barrio del Tango szakmai támogatója, az egyik legnagyobb és leg(el)ismertebb argentin mester, Sebastian Arce,. Partnerével, Mariana Montes-szel 1999 óta dolgozik és turnézik világszerte, Európa gyakorlatilag összes neves – több ezer főt befogadó – tangó fesztiváljának állandó vendége. Jelenleg Moszkvában él, tanít és vezeti saját tangó akadémiáját.    

Kozma Simon & Tímea

Tangó oktatásMesélhetnék arról, hogy mióta része a tánc az életemnek, hányféle versenyen nyertem milyen díjakat… de inkább a tangóról mesélek. A tango nem csupán egy tánc. A tango tulajdonképpen egy utazás önmagadba, önismeret fejlesztése, mélységek felfedezése, a nőiesség megélése, a férfiasság kiteljesedése. Kommunikáció a páron belül: férfiként hogyan tudod átadni a nőnek, hogy merre szeretnél elindulni. Nőként befogadás, önmagad átadása és feltétel nélküli bizalom a másikban. Folyamatos “beszélgetés”, a férfi indítja a lépést, adja meg az irányt, a nő pedig eldönti, hogy elfogadja-e és miként reagál. Az igazi tango kívülről nem mindig látványos, amit megélsz a táncon belül, az sokkal értékesebb ennél.

A tango egy életstílus. Nem tanítunk koreográfiákat, begyakorolható fix szekvenciákat. Építőkockákat adunk, amelyből az adott pillanatban, a zene és a partnered által inspirálva megalkotod a saját táncodat. Így minden tánc egyedi és megismételhetetlen. Elkalauzolunk egy sajátságos világba, átadjuk az argentin kultúra egy szeletét, megismertetünk azzal a Buenos Aires-szel, amelyben kialakult és tért hódított a tango.

Bevezetünk a budapesti tangos életbe, amely annál sokkal több, mint heti egyszer eljárni táncórára. Ez egy közösség, ahol együtt tanulunk, gyakorlunk, esténként borozgatunk, hétvégente utazgatunk, ismerünk meg olyan embereket, akiket már több éve rabul ejtett ez a műfaj. Egy közösség, ahol jól megfér egy társaságban az informatikus, hegedűkészítő, hr-es, ügyvéd, cégtulajdonos és cipőkészítő. Órákig tudunk levegővétel nélkül mesélni arról, miért jó ennek részese lenni. De inkább gyere el hozzánk és próbáld ki 🙂

Szeghalmi Endre & Glotz Mária

2013 óta dolArgentin tangogoznak együtt, Magyarország egyik legillusztrisabb tanár párosa. Egy hónap együtt dolgozás után megnyerték a Tango Salon versenyt Malmöben. Céljuk a lehető legtöbb embernek megmutatni az ölelés erejét felhasználva a tangó varázsát, annak jótékony hatását a testre és lélekre egyaránt. Mária az elmúlt 15 évét a tangónak szentelte, vezető alakja több tangó shownak, tagja az Argentin Tangó Táncszínháznak, világbajnok 3. helyezett (Tokio) és egyike a legismertebb magyarországi tanároknak. Endre 2008-ban találkozott a tangóval, szenvedéllyel vetette bele magát a tanulásba, majd nemsokkal később a tanításba. Több hazai és nemzetközi verseny nyertese, rendszeres fellépő táncos. 2013-ban 7 hónapot töltött Buenos Airesben tudása elmélyítéséért. Rendszeres óráikat itt találod!